Etli & Sebzeli Karnıyarık
Yemeğimiz için gerekli malzemeler :
1 - 6 tane patlıcan ( Patlıcanların küçük olmamasına özen gösterelim)
2 – 250 Gram yağsız et ( Dana tercih ederseniz lezzeti daha
farklı olacaktır. Ayrıca eti biz doğrayacağımız için mümkünse doğranmamış
olsun)
3 – Birer tane patates,domates,kırmızı biber,havuç,kuru soğan.
4 – Sarımsak isteğe göre olmak üzere 2 diş kadar kullanılabilir. Ancak
sevmeyenler olursa elbette sarımsak kullanmak zorunda değiller.
5 – 1 çay bardağı kadar bezelye farklı bir lezzet
katacaktır.
6 - 1 tatlı kaşığı
kadar salça.
7 - Tuz,
Karabiber,pul biber, zeytinyağı.
Yemeğimizin Sosu için gerekli malzemeler :
1 – 1 çorba kaşığı salça,
2 - Su Bardağı Su.
Patlıcanları kızartabilmemiz için sıvı yağ, yemeğimizin
üzerini süslemek için domates ve maydanoz. ( İsteğe bağlı olarak maydanoz
sevmeyenler bu malzemeyi çıkartabilirler).
YAPILIŞI :
6 Tane patlıcanı güzelce yıkayıp, temizledikten sonra
ortalarına birer çizik atıp kızgın yağda kızartıyorsunuz.
Yağsız dana etimizi küp şekerden daha küçük olacak şekilde küp küp doğrayıp,
tenceremizin kapağı kapalı olacak şekilde en kısık ateşte, etin suyu tamamen
çekene kadar pişiriyoruz.
Sonrasın da temizlediğimiz sebzelerimizi, patates,soğan,havuç ve biberimizi
yine küp şekerden küçük olacak şekilde küp küp doğruyoruz.
Sarımsağı ve domatesimizi iyice ezilene kadar rendeliyoruz. Sonrasın da ise
önceden doğradığımız sebzelerle birlikte yeteri kadar zeytinyağı ilave ederek,
öncesinden hazırladığımız etimizin içine atıyoruz ve 10 dakika kadar süreyle,
etimizi ve sebzelerimizi sürekli olmamak kaydıyla kavuruyoruz.
Son olarak ise iyice ezilene kadar rendelediğimizi domates ve sarımsaklarımızı
ilave ederek, domateslerimiz suyunu tamamen çekene kadar pişiriyoruz.
Pişirdiğimiz, karnıyarık içimiz olan sebzeli ete son olarak
tuz,salça ve diğer baharatlarımızı ilave edip 2-3 dakika kadar süreyle daha
kavurduktan sonra yemeğimizi ocaktan alıyoruz.
Daha öncesinden kızarttığımız patlıcanları, fırınımızın
pişirme tepsisine içlerini hazırladığımız harçla doldurarak yerleştiriyoruz.
Üzerlerini süslemek isterseniz ben domates ve birer yaprak maydanoz kullandım
sizler de aynı şekil de yapabilirsiniz.
SOSUN YAPILIŞI :
Tepsimizi fırına vermeden önce sosumuzu hazırlamayı
unutmayalım. Bir kaseye önceden hazırladığımız salça ve suyumuzu ilave ederek
salça için de ezilene kadar karıştırıyoruz. Sonrasın da tepsiye dizdiğimiz
patlıcanlarımızın üzerine gezdirerek, döküyoruz.
Fırına vermeden önce fırınımızı 175 ° ısıtın. Aynı derece de 30 dakika kadar pişirip,
sıcak olarak ailenizle birlikte etli
sebzeli karnıyarık yemeğinizi afiyetle yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder