13 Temmuz 2016 Çarşamba

Etli & Sebzeli Karnıyarık Nasıl Yapılır ?

Etli & Sebzeli Karnıyarık



Yemeğimiz için gerekli malzemeler :


1 - 6 tane patlıcan ( Patlıcanların küçük olmamasına özen gösterelim)


2 – 250 Gram yağsız et ( Dana tercih ederseniz lezzeti daha farklı olacaktır. Ayrıca eti biz doğrayacağımız için mümkünse doğranmamış olsun)

3 – Birer tane patates,domates,kırmızı biber,havuç,kuru soğan.


4 – Sarımsak isteğe göre olmak üzere 2 diş kadar kullanılabilir. Ancak sevmeyenler olursa elbette sarımsak kullanmak zorunda değiller.


5 – 1 çay bardağı kadar bezelye farklı bir lezzet katacaktır.

6 -  1 tatlı kaşığı kadar salça.

7 -  Tuz, Karabiber,pul biber, zeytinyağı.

Yemeğimizin Sosu için gerekli malzemeler :

1 – 1 çorba kaşığı salça,
2 -  Su Bardağı Su.

Patlıcanları kızartabilmemiz için sıvı yağ, yemeğimizin üzerini süslemek için domates ve maydanoz. ( İsteğe bağlı olarak maydanoz sevmeyenler bu malzemeyi çıkartabilirler).


YAPILIŞI :


6 Tane patlıcanı güzelce yıkayıp, temizledikten sonra ortalarına birer çizik atıp kızgın yağda kızartıyorsunuz.

Yağsız dana etimizi küp şekerden daha küçük olacak şekilde küp küp doğrayıp, tenceremizin kapağı kapalı olacak şekilde en kısık ateşte, etin suyu tamamen çekene kadar pişiriyoruz.

Sonrasın da temizlediğimiz sebzelerimizi, patates,soğan,havuç ve biberimizi yine küp şekerden küçük olacak şekilde küp küp doğruyoruz.

Sarımsağı ve domatesimizi iyice ezilene kadar rendeliyoruz. Sonrasın da ise önceden doğradığımız sebzelerle birlikte yeteri kadar zeytinyağı ilave ederek, öncesinden hazırladığımız etimizin içine atıyoruz ve 10 dakika kadar süreyle, etimizi ve sebzelerimizi sürekli olmamak kaydıyla kavuruyoruz.

Son olarak ise iyice ezilene kadar rendelediğimizi domates ve sarımsaklarımızı ilave ederek, domateslerimiz suyunu tamamen çekene kadar pişiriyoruz.

Pişirdiğimiz, karnıyarık içimiz olan sebzeli ete son olarak tuz,salça ve diğer baharatlarımızı ilave edip 2-3 dakika kadar süreyle daha kavurduktan sonra yemeğimizi ocaktan alıyoruz.

Daha öncesinden kızarttığımız patlıcanları, fırınımızın pişirme tepsisine içlerini hazırladığımız harçla doldurarak yerleştiriyoruz. Üzerlerini süslemek isterseniz ben domates ve birer yaprak maydanoz kullandım sizler de aynı şekil de yapabilirsiniz.

SOSUN YAPILIŞI :


Tepsimizi fırına vermeden önce sosumuzu hazırlamayı unutmayalım. Bir kaseye önceden hazırladığımız salça ve suyumuzu ilave ederek salça için de ezilene kadar karıştırıyoruz. Sonrasın da tepsiye dizdiğimiz patlıcanlarımızın üzerine gezdirerek, döküyoruz.


Fırına vermeden önce fırınımızı 175 ° ısıtın. Aynı derece de 30 dakika kadar pişirip, sıcak olarak ailenizle birlikte etli sebzeli karnıyarık yemeğinizi afiyetle yiyebilirsiniz.







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder